Legalitatea si siguranta financiara pentru modelele de videochat  

Este domeniul videochat legal in Romania? Raspunsul este da, este legal. Nu toate studiourile de videochat actioneaza legal,nu respecta  anumite norme sau partea de confidentialitate. Trebuie sa admitem acest lucru de aceea benefic ar fi ca atunci cand va angajati in videochat sa adresati intrebari legate de acest aspect. 

Este important sa va simtiti in siguranta, mai ales din acest punct de vedere, de aceea plata taxelor este esentiala pentru mentinerea legatitalii. Prin plata taxelor, acestea se protejeaza de potentialele probleme ce pot aparea. 

Cum va puteti da seama de faptul ca studioul ales nu colaboreaza legal? 

  1. O sa va specifice despre folosirea cardurilor Paxum– acest card este des utilizat de catre multe studiouri de videochat sau de catre modelele independente, insa nu este si legal. Practic nu detineti nicio justificare a banilor primiti. 
  2. Colaborati cu studiouri care nu seamneaza un contract – multe studiori practica aceasta metoda. Asta pentru ca ei nu doresc de asemenea sa achite taxele aferente. Practic in cazul in care veti avea probleme legale de plata a taxelor, studioul respectiv nu este raspunzator si nu aveti cu ce anume sa ii trageti la raspundere.  
  3. Nu detin un department de contabilitate/ casierie– trebuie sa priviti acest domeniu ca pe o afacere, iar orice antreprenor trebuie sa se asigure ca totul functioneaza respectand normele legale. 

Cum va puteti da seama ca studioul ales este legal? 

  1. Va transmite inca de la interviu despre plata taxelor– aceasta mentiune ar trebui sa fie specificata inca din ziua interviului tocmai pentru a-ti oferi siguranta. La Preziosa Studio ne asiguram ca totul iti va fi explicat in detaliu, ca tu sa detii toate informatiile necesare. 
  2. Semnezi un contract de colaborare cu modelele– inainte ca modelele sa fie online, ne aiguram de faptul ca aceastea au semnat contractul de colaborare care este pe o perioada nedeterminata. Practic nu esti obligata  sa colaborezi cu studioul  o anumita perioada si poti renunta oricand.  
  3. Primesti un exemplar a contractului de colaborare– contractul se semneaza in dublu exemplar. Un contract ramane la studio iar celalalt ii este inamant modelului. 
  4. Ti se realizeaza un model de calcul in asa fel incat sa stii cat impozit este achitat– Ne place sa fim corecti fata de modele, asadar inca de la interviu le facem modelelor un exemplu de calcul privind impozitul. Suma finala este una infima. 

Corectitudinea este una dintre valorile dupa care ne ghidam, de aceea la Preziosa Studio vei avea acces la toata baza de calcul ca tu sa fii linistita din toate punctele de vedere. Iti vei primi fiecare ban castigat la zi sau al doua saptamani, chiar si atunci daca renunti la colaborare. 

Alege un job in videochat

Sun-o acum pe Claudia
Angajam!

Distribuie

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *