Explorarea orgasmului feminin:

Explozie de senzatii intense, un impuls puternic, respiratie intensificata, tipete, toate acestea , intr- un cuvant- orgasmul.

Un mare mister pentru unii barbati, uneori chiar si pentru unele femei, aceasta experienta placuta si intensa poate oferi mai mult decat o simpla satisfactie in dormitor.

Daca pana de curand orgasmul era un lucru atribuit aproape exclusiv barbatilor,  modul arhaic al stramosilor nostri a fost inlocuit usor usor de acceptarea faptului ca placerea nu este limitata doar de sexul in pozitia misionarului si, surprize surprize, femeia nu doar ca este capabila sa suporte presiunea unui orgasm, ci poate avea parte de o astfel de placere si in lipsa penetrarii.

Un studiu publicat în august 2017 în The Journal of Sex and Marital Therapy a descoperit că aproape 37% din femeile din America au nevoie de stimularea clitorisului pentru a ajunge la orgasm, în comparație cu 18% din femei care au spus că e suficientă doar penetrarea vaginală,  respectiv 9% , care au raportat că nu atingeau orgasmul in timpul sexului. In concluzie, unul dintre cele mai raspandite mituri este acela ca femeile pot atinge orgasmul doar prin penetrare vaginala. Adevarul?  Stimularea clitoridiana este o metoda mult mai frecventa de atingere a orgasmului.  Clitorisul- singurul organ destinat exclusiv placerii, cu peste 8000 de  terminatii nervoase, este cel mai probabil sa determine partenerele sa stranga in pumni asternuturile.

Desigur, nu este de ignorat nici faptul ca, asa cum o femeie are propria ei frumusete si feminitate, acelasi lucru se poate aplica si in cazul orgasmelor. Unele femei pot avea orgasme mai subtile, in timp ce altele pot spera ca vecinii sa nu se afle acasa la momentul respectiv. Nu exista o metoda “corecta” de a experimenta un orgasm, fiecare femeie avand dreptul sa exploreze si sa exprime sexualitate intr- un mod care nu doar sa fie pe placul ei, ci si care sa o satisfaca.

Si , nu in ultimul rand, nu uita sa te relaxezi… Se poate, uneori, ca in momentele in care doresti sa experimentezi un orgasm alaturi de partenerul tau, sa ti treaca prin minte intrebari ca: “Dar oare cum arat in ochii lui?”, “Oare s a plictisit deja??”, etc., intrebari care te pot defocusa de la ceea ce conteaza cu adevarat- propria placere. Inspira adanc si nu uita: tu esti minunata asa cum esti, iar in ochii partenerului tau esti deja perfecta.

Sa nu uitam sa mentionam ca uneori, provocarea orgasmului unei femei poate fi , pentru barbati, un lucru mai innebunitor decat orgasmul lor in sine. Dar despre acest vom discuta mai pe larg intr un alt capitol .

Alege un job in videochat

Sun-o acum pe Claudia
Angajam!

Distribuie

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *